Todavida - From here to Eternity - Kledingmerk

productverzorging

PRODUCTVERZORGING TODAVIDA

 Je wil zo lang mogelijk genieten van je TODAVIDA outfit en dus behandel je je kledingstuk met zorg. Naast dat je kleding met deze tips het langste meegaat en mooi blijft is dit ook de beste manier voor het klimaat en je portemonnee!

1.    Niet te vaak wassen

Hoe voorzichtig je ook bent, wassen heeft invloed op je kledingstuk. wassen kan zelfs krimp, vervaging van kleur, of verandering van structuur te weeg brengen. Ook prints, borduur en labels en sluitingen kunnen veranderen naarmate een kledingstuk vaker gewassen wordt. Kleding die niet op de huid gedragen wordt hoeft ook helemaal niet na iedere keer dragen te worden gewassen. Ga netjes met je kledingstuk om, hang het na het dragen op om te luchten en gebruik een textielverfrisser als je je zorgen maakt om de geur.

2.    Wassen volgens het voorschrift

Het kledingstuk is getest en daar is een wasvoorschrift uitgekomen.  Hierop staat op welke temperatuur je kan wassen, of je mag strijken en hoe heet, of het artikel in de droger mag en of dit naar de stomerij mag.  Het voorschrift staat op het samenstellingsetiket wat aan de binnenkant van het artikel is genaaid.

In de meeste kledingstukken staat dat je op 30 graden mag wassen. Deze temperatuur is het beste voor je kleding en voor je portemonnee, want je wasmachine gebruikt geen energie om het water op te warmen. Een bijkomend voordeel van wassen op 30 graden is dat je kleding minder kreukt en dat scheelt weer tijd en energie met strijken.

3.    Binnenste buiten wassen

Om de kleur, prints, labels en sluitingen van je kleding te beschermen tijdens het wassen kan je je kleding het beste binnenste buiten keren. Ook kunnen hierdoor bijvoorbeeld ritssluitingen niet in contact komen met andere kledingstukken .

4.    Voorzichtig met wasmiddel

Je hebt helemaal niet zoveel wasmiddel nodig om je kleding schoon te maken. Voor een gemiddelde waslading heb je aan 1 eetlepel wasmiddel genoeg. Van te veel wasmiddel wordt je kleding juist niet schoon en ook je machine wordt er vies van aan de binnenkant. Gebruik liever geen wasverzachter want hiervan verstoppen de vezels van je kleding en gaat de kwaliteit achteruit. Schoonmaakazijn werkt als een wasverzachter en houdt je wasmachine van binnen schoon. Gebruik af en toe een kopje schoonmaakazijn bij je wasmiddel.

5.    Geef je was de ruimte

Prop je wasmachine niet te vol. Je kleding heeft de ruimte nodig om het water en het wasmiddel langs te laten gaan. Het beste is om gelijksoortige kleding qua materiaal en  kleur te sorteren.

TODAVIDA

Nederlands ontwerp - topkwaliteit - snelle levering - geen verzendkosten EN een schone was!

You can have it all!

Productverzorging


 


Ondernemen met een boomer en een zoomer
Alevering 4: Gezien worden in De Bijenkorf
Todavida betaalbare kleding van comfortabele topkwaliteit - nederlands ontwerp - snelle levering - geen verzendkosten